Cees Muys verovert ticket voor tweede deelname aan Rotax Max Grand Finals

17 sep , 22:41 Sport
cees muys wint ticket naar wk rotax max in italie napoli
Eindhoven - Karttalent Cees Muys heeft zich zondag voor het tweede jaar op rij verzekerd van een ticket voor de Rotax Max Grand Finals.
Tijdens de zesde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max in Eindhoven toonde de negenjarige coureur uit Heteren andermaal zijn klasse in de Minimax-klasse. En nu mag hij dus alweer naar het officieuze WK voor Rotax Max-rijders!

Tweede keer

"Ik ben ontzettend blij met het ticket voor de Grand Finals. Dit wordt mijn tweede keer", jubelde Cees na de finale op circuit De Landsard. De ervaren jongeling keek al met verlangen vooruit naar de uitdagingen die hem te wachten staan op het circuit van Sarno in Italië. "We gaan er volgende week al naartoe om daar in de WSK te racen in de Mini 60-klasse. Het zal mijn eerste ervaring op die baan zijn", vertelde hij enthousiast.
Cees is zich bewust van de veranderingen op het circuit van Sarno. "Ik weet dat Sarno een nieuwe layout heeft gekregen, dus de oude video’s van de baan zijn niet meer zo nuttig", legde hij uit. Toch voelt hij zich goed voorbereid, vooral dankzij zijn ervaring met het materiaal: "Voor de Grand Finals rijden we op Birel-karts, wat goed uitkomt omdat ik daar al op rijd."

Een volwassen kijk

Ondanks zijn jonge leeftijd, toonde Cees een volwassen kijk op zijn kansen tijdens de Grand Finals. "Ik verwacht niet dat we eerste zullen worden, want het veld is veel groter dan bij de MicroMax, waarin ik vorig jaar uitkwam tijdens de Grand Finals. Tevens ik het leeftijdsverschil groter, je racet hier ook tegen jongens van 12 en 13 jaar. Als we de finale halen, zouden we al heel blij zijn. Een top 10-finish zou geweldig zijn."
Voor Cees is de Grand Finals meer dan alleen een race. "Wat de Grand Finals zo bijzonder maakt, is dat je voor je eigen land uitkomt", legde hij uit. Sportief gezien komen alle beste Rotax-rijders van de wereld samen."
De jonge coureur is zich bewust van de unieke uitdagingen die de Grand Finals met zich meebrengen. "Het niveau is daar heel hoog en de racestijl is anders - er mag wat meer op de baan en in de slipstream", dan in Nederland zei hij.

Dik tevreden

Terugblikkend op zijn seizoen tot nu toe, toonde Cees zich dik tevreden. "Dit jaar gaat het best wel goed, al was dit weekend niet ons beste", zei hij. Hij blikte ook kort terug op zijn recente succes in de WSK in Franciacorta Italië: "We eindigden daar op de elfde plaats in de finale, terwijl er in de finale 36 deelnemers waren. We hadden de snelheid om in de top vijf te komen, alleen mis ik wat ervaring waardoor ik soms nog een verkeerde keuze maak in de race. Maar van je fouten leer je zeggen ze, dus de volgende keer weet ik wat ik anders moet doen!”
Cees bedankt Menno en Jaco Paauwe, Toos, zijn vader en moeder en zijn zus en zijn sponsoren.
Cees Muys wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Autobedrijf J. Muys, Auto Stuart Elst, Opel Dekker Krimpen, Rekro Auto’s Veenendaal, Dutch Vans en IGA Automaterialen Heteren.
Met dank aan Blattermedia.

♦♦♦

·         Blijf op de hoogte via Facebook of Instagram
·         Lokaal(pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via overbetuwe@nieuws.nl.
Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].