Doofvriendelijke AED voor Streekwinkel de Lingegaerdt

AED maar met instructiescherm
AED maar met instructiescherm
Foto: Elien Smid via Pixabay

Elst – Streekwinkel de Lingegaerd, onderdeel van Park Lingezegen zou graag een Doofvriendelijke AED willen aanschaffen voor in de winkel of op het terrein. Dat willen ze voor elkaar krijgen met de Overbetuwe Doet actie.

De wens van de Streekwinkel is een AED in de winkel te hebben hangen die ook geschikt is voor dove en slechthorende mensen. Een standaard AED maakt alleen gebruik van audio voor instructies en is daarom niet geschikt voor gebruik door dove en slechthorende mensen. Het zou niet fijn zijn als iemand bij het toedienen van een elektrische schok het slachtoffer nog vast heeft en niet hoort dat je los moet laten.

Inmiddels werken ze met 7 mensen die gebruik maken van ondersteuning in de communicatie en wordt het ontbreken van een doof vriendelijke AED een groter gemis. Zeker nu de plannen om het terrein langs de Linge om te buigen tot een INclusief uitje voor de hele familie binnenkort zullen worden verwezenlijkt. Dit betekent niet alleen meer bezoekers, maar ook meer kwetsbare bezoekers. Als gezinnen met kwetsbare mensen hier een dagje van de omgeving komen genieten, dan willen ze hen ook graag een veilig gevoel geven.

Wat is een doof vriendelijke AED?

Dat is een AED die gebruik maakt van communicatie via een beeldscherm. Beeld, tekst EN geluid, zodat hij door iedereen kan worden bediend! De kosten van zo’n doof vriendelijk AED bedragen rond de 1800 euro. Streekwinkel de Lingegaerdt vraagt de inwoners van Elst en omstreken dan ook van harte om een bijdrage te leveren aan dit geweldige apparaat dat levens kan redden! Doneer jij jouw waardecheque aan dit goed doel? Ga dan naar deze link en doneer!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen