Vierdaagse trekt lopers uit 74 landen maar is niet volgeboekt

Foto: RoyBuri, Pixabay

Nijmegen – Aan de Vierdaagse doen deze maand lopers uit 74 verschillende landen mee. Onder de wandelaars zijn deelnemers uit onder meer Syrië, Oman, Oost-Timor en Oekraïne. Militaire lopers komen onder andere uit Ghana, Fiji en Nepal.

Er doen geen Russische lopers mee, aldus de organisatie van het wandelevenement.

Niet helemaal volgeboekt

Voor het eerst in vele jaren is de Vierdaagse niet helemaal volgeboekt. Er hebben zich 42.174 mensen ingeschreven, terwijl er 49.000 plekken waren. Stichting De 4Daagse denkt dat corona een rol heeft gespeeld: in het begin van het jaar, toen er ingeschreven moest worden, waren er geen coronabeperkingen meer, maar veel mensen zouden toch nog extra voorzichtig zijn geweest.

Voor de 104e Vierdaagse hebben zich 8 vrouwen en 25 mannen ingeschreven die 85 jaar of ouder zijn. Negentiger Bert van der Lans uit Nijmegen, recordhouder met 71 deelnames, heeft zich volgens de organisatie niet meer ingeschreven.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen