Start2Bike met fietsclub WTC de Betuwe

WTC veilig op weg bij Driel
WTC veilig op weg bij Driel
Foto: WTC de Betuwe

Op 28 maart 2020 start fietsclub WTC de Betuwe, in samenwerking met wielersportbond NTFU en Fietswinkel Gelderland, nu ook in de Betuwe met Start2Bike.

Start2Bike is een trainingsprogramma waarbij startende fietsers, onder begeleiding van een ervaren instructeur, werken aan hun basistechniek op de mountainbike of racefiets.

Met een zeker gevoel op mountainbike of racefiets

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat het enthousiasme wegebt en de fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kan de beginnende fietser nu deelnemen aan Start2Bike. Dit is een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt.

Fietstechnieken onder ervaren leiding 

Altijd al willen beginnen met wielrennen of mountainbiken, maar is het er nooit van gekomen? Het Start2Bike programma biedt u 4 clinics aan om het fietsen op een racefiets of mountainbike op een verantwoorde manier en onder begeleiding van ervaren instructeurs onder de knie te krijgen. Fietstechnieken zoals fietsen in een groep, klimmen, afdalen etc. komen allemaal aan bod. Lees meer en schrijf u in op www.start2bike.nl. Startlocatie zal Fietswinkel Gelderland in Heteren zijn.

Veilig fietsen

Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan, is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen en bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 11.000 sportieve fietsers op weg geholpen.

Ook geschikt voor meer ervaren fietsers Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels.

Inschrijven

De inschrijving voor Start2Bike is al geopend sinds 1 februari 2020. Inschrijven gaat via website www.start2bike.nl, waar ook meer informatie te vinden is. Kijk in de agenda voor data en tijden van de Start2Bike clinics.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen