Beleef het Rijnhal Arnhem gevoel van vroeger deze april

Foto: Rijnhal gevoel

Beleef in april nog een keer het Rijnhal gevoel van vroeger met Nachtwacht, Legends of Rock Tribute festival Xl en Vlooienmarkt. In April kan twee weekenden lang het Rijnhal gevoel van vroeger worden herbeleefd.

Op het Rijnhal terrein wordt namelijk een schitterende 1500 m2 tent geplaatst waar fantastische evenementen in plaats gaan vinden. 8 april Nachtwacht, 9 april Legends of Rock Tribute festival XL, 16 april Vlooienmarkt.

Vijftig jaar

De Rijnhal als evenementen hal is vijftig jaar een (inter) nationaal begrip geweest. Het gebouw als evenementen locatie heeft nu helaas geen functie meer. Veel Arnhemmers waren trots op de Rijnhal en kenden het ‘Rijnhal gevoel’. Techno en house festivals, waar duizenden bezoekers op afkwamen, hadden hun oorsprong in de Rijnhal.

Grote internationale artiesten traden er op en landelijk bekende artiesten braken er door zoals Andre Rieu, Frans Bauer en Marco Borsato. Ook de maandelijkse vlooienmarkten trokken vele bezoekers.

RijnhalNachtwacht 8 april 14.00-00.00 uur

Op zaterdag 8 april barst een groots techno feest onder de naam Nachtwacht los. De eerste baanbrekende (6000 bezoekers) techno en housefeesten in Nederland vonden onder de naam Something for your mind plaats in de Arnhemse Rijnhal. De Amsterdamse Roxy en de IT waren leeg die avonden.

Nachtwacht brengt een ode aan die feesten van vroeger met haar eigen stijl en muziek. Voor Oost Nederland is het het eerste grote one stage festival met hedendaagse harde techno stijl. Wereldberoemde dj’s Als Oguz, Dion en Cynthia Spiering zullen achter de draaitafels plaatsnemen en 2500 bezoekers volledig uit hun plaat laten gaan.

Legends of Rock Tribute festival XL 9 april 14.30 – 00.00 uur

9 april is er een festival van totaal andere orde in de mega festivaltent. Het Aardschok festival in de Rijnhal is jarenlang het grootste indoor hardrock festival van Nederland geweest. Legends of Rock Tribute festival XL zal op (Paas) zondag 9 april die tijd doen herbeleven. Met tribute bands die niet van echt te onderscheiden zijn en met kwaliteit van de bovenste plank.

Op het XL podium zullen de beste tributebands van AC/DC, Metallica, Guns N’ Roses, Queen, Tina Turner, Rolling Stones en U2 alle hits en de beste albumsongs van hun muzikale helden over het publiek uitstorten. Ondersteund door dynamische lichtshows en vele special effects zorgen zij voor een aaneenschakeling van indrukwekkende shows en de ultieme ‘Live In Concert’-beleving.

Line-up legends of Rock Tribute festival XL op 9 april:

  • 14.30 uur: Rolling Stones by Sticky Fingers (NL/BE)
  • 15.55 uur: U2 by Bonavox (NL)
  • 17.20 uur: Tina Turner by This is TINA! (NL/BE)
  • 18.45 uur: Queen by Miracle (IT/NL/BE)
  • 20.10 uur: Guns N’ Roses by Slash N’ Roses (NL/BE)
  • 21.35 uur: AC/DC by High Voltage (BE/NL)
  • 23.00 uur: Metallica by Present Danger (NL)

Vlooienmarkt 16 april 09.00 – 16.00 uur

Een week later is het parkeerterrein volledig omgetoverd tot een grootschalige Vlooienmarkt waar net als vroeg weer eindeloos gesnuffeld kan worden tussen tientallen kramen, maar ook uit kofferbakken van auto’s. Zoek pareltjes tussen de nostalgische spulletjes, meubeltjes, lampen, tweedehands kleding, boeken, prenten, platen, speelgoed en nog veel meer. Er is voor iedereen wat wils!

Stuk historie verdwijnt voorgoed

Vanaf 1 mei zal de bouw van appartementen op het Rijnhal terrein van start gaan. Nooit meer evenementen. Een stuk historie verdwijnt voorgoed.

Praktische info en ticketlinks

  • Locatie: Festivalterrein bij de Rijnhal, Olympus 1 in Arnhem.
  • 8 april nachtwacht voorverkoop is11 februari gestart via nacht-wacht.nl.
  • 9 april Legends of rock.
  • Ticket voorverkoop: €30,- via legendsofrocktributetour.com.
    Groepsticket: €27,50 (vanaf 10 personen).
  • Ticket dagkassa: €35,-.
  • 16 april vlooienmarkt via donevents.nl.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen