Huisartsenpost in Ede heet voortaan ‘Huisartsenspoedpost Gelderse Vallei’

Foto:

Om de werkdruk op de huisartsenspoedpost te verlagen zijn er verschillende initiatieven. Zo wordt er ingezet op het voorlichten van inwoners over het spoedkarakter en het gebruik van de posten.

Daarom heeft InEen, belangenbehartiger van de georganiseerde eerste lijn, de naam ‘huisartsenpost’ veranderd in ‘huisartsenspoedpost’. Ook in Ede is de naam van de huisartsenspoedpost gewijzigd. Zo gaat zij verder onder de naam Huisartsenspoedpost Gelderse Vallei.

Nieuwe naam en nieuw logo

HuisartsenspoedpostNaast de nieuwe naam heeft de huisartsenspoedpost ook een nieuw logo. ‘Hiermee benadrukken we het spoedkarakter van de post’, aldus Anja van Vloten, directeur-bestuurder van Huisartsen Gelderse Vallei waar de huisartsenspoedpost onder valt.

‘Ook sluiten wij op deze manier aan bij de landelijke wijze waarop huisartsenspoedposten naar buiten toe treden. Dit geeft herkenbaarheid voor de inwoners.’

Campagne rondom het spoedkarakter

Alleen het wijzigen van de naam en het logo is niet voldoende om inwoners te wijzen op het spoedkarakter van de posten. Daarom lanceert InEen eind 2023/begin 2024 diverse communicatiemiddelen die zich specifiek richten op situaties waar de huisartsenspoedpost voor is. Van Vloten: ‘Want de huisartsenspoedpost is er alleen voor klachten die niet kunnen wachten tot het volgende spreekuur van uw eigen huisarts.’

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen