112

Politie overhandigt gevonden wapens aan Forensische opsporing

Foto: Instagram Politie Overbetuwe

Politie Overbetuwe liet weten op hun Instagram dat er wapens uit de tweede wereldoorlog zijn gevonden in de gemeente.

De wapens zullen worden aangeboden bij de Forensische opsporing (FO). De collega’s van de FO gaan er schietproeven mee doen. Zij zullen gaan achterhalen waar de wapens zijn gebruikt en waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Mogelijk zullen de wapens daarna een mooi plekje krijgen in het museum.

Vind je zelf wapens/munitie/explosieven? Raak het niet aan, maar bel de politie!

Forensische opsporing

Forensische opsporing (in politiejargon kortweg FO, vroeger: Technische Recherche of Technische Opsporingsdienst) is in Nederland de naam voor de afdeling van de politie die zich bezighoudt met waarheidsvinding door middel van sporenonderzoek op de plaats delict (PD) van een gepleegd misdrijf. Het werk omvat het zoeken naar sporen, het veiligstellen van deze sporen ten behoeve van nader onderzoek hieraan en het interpreteren van de resultaten die hieruit volgen.

De afdeling forensische opsporing heeft deskundigheden tot haar beschikking die zich toeleggen op verschillende soorten van onderzoek, variërend van vingersporenonderzoek tot onderzoek aan werktuigsporen en schoensporen. Per korpsregio is de afdeling forensische opsporing geregeld onder de Regionale Recherche, waardoor er per korps een andere werkwijze kan zijn. Met de samenvoeging in de nationale politie worden de werkprocessen meer en meer op elkaar afgestemd, door het gebruik van gelijke werksystemen en leidende werkvoorschriften.

Afhankelijk van de complexiteit van het onderzoek werkt de FO samen met externe partners zoals het Nederlands Forensisch Instituut. (Bron: Wikipedia)

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen