112

Bermbrand in Merkenhorststraat Herveld

Herveld – De brandweer is op zaterdag 10 juni opgeroepen voor een bermbrand in Herveld. Brandweer Heteren kreeg rond 20.00 uur de melding en werd naar de A50 gestuurd. Daar bleek dat de brand naast de snelweg was.

Intussen werd brandweer Zetten-Andelst ook gealarmeerd. Later kwam de waterwagen van de brandweer uit Heteren erbij voor de watervoorziening.

Smeulende grasberg

Bij de kruising Merkenhorststraat en Dijkstraat was er brand ontstaan in een berg gemaaid gras. Door broei ontstond warmte in en begon het gras te smeulen. Vanaf de snelweg A50 was de rookontwikkeling goed te zien. De brandweer had de situatie snel onder controle, het nablussen kostte meer tijd. Het gras moest met een kraanwagen uit elkaar worden gehaald, zodat alles doordrenkt kon worden met water.

De bermen zijn door de aanhoudende droogte en hittegolf erg bevattelijk voor brand. Een smeulende sigaret kan al voor een vuur zorgen en dat kan groot gevaar voor mens en natuur opleveren. Verklein zo veel mogelijk het risico hierop.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen