112

Politie: als je een achtergelaten hond in warme auto ziet, bel 112

Foto: Zvuk, pixabay

De politie is in de afgelopen dagen op meerdere plekken in Nederland achtergelaten huisdieren in te warme auto’s tegengekomen. Dit kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor een dier en daarom heeft het bij de politie “de hoogste prioriteit”.

Omdat het de komende dagen naar verwachting warm blijft, is het advies van de politie Midden-Nederland aan mensen die een hond of ander dier alleen in een stilstaande en te warme auto zien om direct 112 te bellen.

Meerdere meldingen per dag

hitteplan, achtergelatenPrecieze cijfers over het aantal honden dat de afgelopen dagen heeft vastgezeten in te warme auto’s heeft de politie niet. Een rondgang langs de verschillende regionale eenheden leert dat er bijna overal in de afgelopen dagen wel dieren in nood door de warmte zijn aangetroffen. De eenheid Zeeland en West-Brabant registreerde in de afgelopen twee weken 21 meldingen.

De politie Oost-Nederland krijgt “meerdere meldingen per dag”. In Noord-Holland ging het de afgelopen week om twee incidenten en in Den Haag vonden agenten maandag nog een hond in een hete auto.

“Het kan gewoon niet, een hond in een warme auto achterlaten, ook niet eventjes”, vat de politiewoordvoerder van Amsterdam het samen. “Meldingen van dieren in nood zijn altijd schrijnend”, aldus de eenheid Noord-Nederland.

Temperatuur loopt snel op

De Dierenbescherming sluit zich hierbij aan. Als het buiten 30 graden is, loopt de temperatuur in een stilstaande auto volgens de dierenwelzijnsorganisatie na 30 minuten al op tot 48 graden. Een hond “kan dan bezwijken aan oververhitting”.

Alle dieren die agenten hebben bevrijd maken het voor zover bekend goed. Tot strafbare feiten heeft het niet geleid.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen