Thema-avond Groen Café: Het voedselbos is er voor jou!

Foto: Overbetuwe Nieuws Petra Scheutjens

Ben je ook zo benieuwd naar een nieuwe manier van voedselteelt? Goed voor de natuur en goed voor jou. Tijdens het Groen Café van Landerij De Park op 22 november a.s. kom je alles te weten over voedselbossen en waarom we deze zo hard nodig hebben in onze natuur.

Wat is een voedselbos?

Het fenomeen voedselbos is groeiend in Nederland. Een voedselbos draagt bij aan een vitale natuur en een aantrekkelijk biodivers landschap. Een voedselbos levert een hoge productie op van bijvoorbeeld fruit, noten en eetbaar blad. Wist je bijvoorbeeld dat je zelf ook heel gemakkelijk een voedselbosje in je eigen tuin kunt aanleggen? En wist je dat een voedselbos helpt bij het overbruggen van de kloof tussen landbouw en natuur? Een actueel thema in deze tijd. Kortom, tijdens deze interactieve bijeenkomst van het Groen Café, kom je alles te weten over het voedselbos als een duurzame en natuurrijke methode.

Het voedselbos dichtbij huis

In Park Lingezegen zijn meerdere voedselbossen: Santackergaard, De Parkse Gaard, EcoVredeGaard, Appelland, CiderGaard en Landgoed Doornik. De beheerders van deze voedselbossen inspireren je tijdens het Groen Café met de waarde van de voedselbossen voor het park, de principes van deze voedselteelt en de ervaringen van enkele jaren groei en bloei. Rob Jaspers is onze gespreksleider van de avond, je kent hem als de groene journalist van De Gelderlander.

Over het Groen Café van Landerij De Park

Het Groen Café is een netwerkcafé voor iedereen die een warm hart heeft voor natuur en milieuthema’s. Tijdens een Groen Café-avond verkennen we thema’s met elkaar die gaan over de natuur dichtbij huis. Het is een platform voor actieve natuurliefhebbers die elkaar kunnen ontmoet, inspireren en informeren.

Programma 22 november 2019

19:30 inloop met kop koffie/thee (restaurant)
20:00 start interactief thema: het voedselbos is er voor jou!
21:30 napraten en ontmoeten

Kosten: toegang is gratis
Organisatie: Landerij de Park
Contact: [email protected]

Locatie:

Landerij De Park, De Park 12, 6661 NW Elst
Wij zien je graag!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden