Doe mee aan de Wereld Water Dag

Foto: Pexels CCO

Kom op zondag 22 maart naar het 12e Wereld Water Dag rivierschoonmaak en maak samen met 40 andere groepen elk een etappe van 2,5 km schoon aan deze 100 km lange Linge van Doornenburg tot Gorinchem!

Deelnemers zijn het aller belangrijkst. Want zonder hen geen schoon water, zonder hen geen mooie herinneringen. Naast deelnemers zoekt Stichting Aquarius ook het hele jaar door diverse vrijwilligers.

Wereld Water Dag

Stichting Aquarius

Stichting Aquarius is een non-profit organisatie die aandacht vraagt voor schoon water door middel van uiteenlopende evenementen. Zo organiseert Stichting Aquarius sinds 2008 elk jaar de King Of The Rivers, de Zeemeerminnenparade en Wereld Water Dag met als doel een gedragsverandering te bereiken bij politici, wetenschappers, journalisten, ondernemers en burgers.

Meld je aan als vrijwilliger

Zonder vrijwilligers kan deze Wereld Waterdag niet goed worden uitgevoerd. Wil je op 22 maart met de schoonmaak van de Linge meedoen? Meld je dan hier aan! Om van Wereld Water Dag elk jaar weer een groot succes te maken is de Stichting natuurlijk achter de schermen al maanden in de weer. Zo zijn zij druk met de kunstexpositie, met het gedichtenfestival, scholen bezoeken, sponsors werven, persberichten schrijven, etc, etc. Lijkt het je leuk om in een actief team van vrijwilligers je in te zetten voor schoon water dan ben je bij ons meer dan van harte welkom.

Etappes Nationale Wereld Water Dag Rivier Schoonmaak

Van 08:00 tot 18:00 uur wordt vanaf Doornenburg tot Gorinchem de Linge schoongemaakt. De route is opgedeeld in 40 min of meer gelijke stukken van 2,5 km en elke etappe wordt in een golfbeweging / interval van 15 minuten en 2,5 km schoongemaakt. Zo kunnen wij in 40 keer 15 minuten = 600 minuten oftewel in 10 uur gezamenlijk deze 100 km lange rivier schoonmaken. Afhankelijk van de hoeveelheid vuil en het aantal deelnemers kost elke etappe schoonmaak zo’n 2 uur.

Wereld Water Dag

Sponsors gezocht

Word jij sponsor voor 12e Nationale Wereld Water Dag Rivier Schoonmaak? Wij zoeken nog in het bijzonder een bedrijf die de naar verwachting 1200 kg afval voor ons zou willen verwijderen. Het afval wordt zoals u hieronder kunt zien gescheiden ingezameld.

Wereld Water Dag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen