Hart van Heteren gaat dit jaar van start

Succes voor het Hart van Heteren! De plannen voor het vernieuwde centrum zijn goedgekeurd. Er komen met het besluit van de gemeenteraad nog extra financiële middelen beschikbaar voor de reconstructie van de Flessestraat. Het project gaat, als het volgens planning gaat, een begin gemaakt eind derde begin vierde kwartaal van dit jaar.

Alles concentreert zich op de Flessestraat (vanaf kruispunt Kamperfoeliestraat) Kastanjelaan, Narcissenstraat, De Rauwendaal, Onze Lieve Vrouwestraat en het onbebouwde grondstuk dat het nieuwe Plein Hart van Heteren moet worden.

Hart van Heteren ontwerp

Er komt een nieuw appartementencomplex tussen de straten Flessestraat, Narcissenstraat, De Rauwedaal en Onze Lieve Vrouwestraat. De appartementen komen op de tweede en derde verdieping. Onder de appartementencomplex komen winkels te zitten, waaronder een brasserie, een pizzeria, een kapper, een schoonheidssalon, financiële dienstverlening, een bibliotheek met De Huiskamer van Heteren en een dierenartsenpraktijk. Het plein voor de winkels moet de plek voor activiteiten voor het nieuwe dorpsleven komen, met mogelijkheid voor ontmoetingen.

Flessestraat ontwerp: Kwelgoten en Kletskoppen

Sandra Geerts, projectleider van de gemeente Overbetuwe legt uit dat de nieuwe indeling van de Flessestraat  klimaatbestendiger gaat worden met meer bomen, een struinpaadje en een plein met een fontein, Dit fontein bestaat uit lage waterstralen, die ook uitgezet kunnen worden, zodat het plein ook voor de weekmarkt en evenementen beschikbaar is. De straat en directe omgeving krijgt een slingerend karakter zodat het uitnodigend is voor wandelaars en fietsers. Nu rijden de auto’s nog te hard.

De naam Kwelgoten en Kletskoppen is gekozen naar aanleiding van de kwelgoten; het kwelwater dat (vroeger) in Heteren naar boven kwam en kletskoppen; de misbaksels van de lokale steenfabriek. Dit komt ook in het ontwerp terug. Op het DorpsOntmoetingsPlek komt een kwelgoot dat door blauw water vanaf het centrum wordt gevoed. Vanaf bankjes kan iedereen ervan genieten. In de weg komen ribbetjes, kleine drempels gemaakt van kletskoppen.

Herinrichting openbare ruimte centrumplan Heteren

Wanneer gaat het van start:

  • Fase 1: kruispunt Kamperfoeliestraat. Derde kwartaal 2020.
  • Fase 2: Flessestraat, Kastanjelaan Oost. Derde/vierde kwartaal 2020.
  • Fase 3: Narcissenstraat, De Rauwendaal, Onze Lieve Vrouwestraat. Vierde kwartaal 2020, eerste kwartaal 2021.
  • Fase 4: Plein Hart van Heteren. Vierde kwartaal 2021.
  • Fase 5: Kastanjelaan West. Eerste kwartaal 2022.

Er moet nog archeologisch onderzoek worden gedaan. Als er groen licht wordt gegeven dan kan het project Hart van Heteren echt van start. Het is de bedoeling dat de eerste schop in de herfst van dit jaar nog de grond in gaat.

Belangstelling voor de appartementen

Als je interesse hebt in de woningen of de appartementen kun je je aanmelden bij Timmer en Timmer makelaars. Diegene die zich al eerder hiervoor hebben ingeschreven en lokale inwoners krijgen voorrang. Zodra de voorbereidingen van de verkoop verder vorm krijgen word je automatisch benaderd om jouw wensen op te nemen en uitgangspositie goed in beeld te brengen. Daarmee kun je sneller handelen op het moment dat de verkoop echt start ! Van belang; In deze fase van de plannen gaat het alleen om koopwoningen. Als ook de Woningstichting Heteren haar plannen heeft uitgewerkt komt er ook weer nieuw huuraanbod in Heteren. Voor deze huurwoningen kun je je melden bij de Woningstichting Heteren.

Meer informatie

Binnenkort krijgen inwoners van Heteren de Heteren-krant in de brievenbus. Deze 40 pagina`s bieden de kans om alles over het Hart van Heteren rustig door te lezen. Op de website van Hart van Heteren kan je meer lezen.

Een prachtige film van de avond (verkorte versie…35 minuten) is te zien op YouTube. Op deze film informatie van het team Heteren, de winkels, de huizen, de Flessestraat, de Kastanjelaan en de Huiskamer van Heteren, alles wat u weten wilt in 1 film. ​De volledige en onbewerkte opname van de avond is hier te zien.

Bron: Heteren Sociaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen