Innovatief Zonnepark de Grift belicht tijdens een speciale online uitzending

Foto: Christine Wevers

Maandag 18 mei is er een online uitzending over Zonnepark de Grift. Tussen 20.00 uur en 21.30 uur wordt het innovatieve plan besproken.  Burgers uit Nijmegen en omgeving gaan hun eigen zonnepark bouwen bij het windpark langs de A15.

Net als bij het windpark kunnen burgers eigenaar worden van de zonnepanelen. Omdat het zonnepark op de gemeentegrens ligt, kunnen ook inwoners van Overbetuwe mede-eigenaar kunnen worden.

Stroom voor 1250 huishoudens

Zonnepark de Grift, met 17.000 panelen, wekt straks genoeg stroom op om 1250 huishoudens van duurzame energie te voorzien. Het park komt, net als het windpark, in handen van burgers die zich hebben verenigd in Energiecoöperatie WPN. Iedereen uit Nijmegen en omgeving kan meedoen. De verwachting is dat het zonnepark na de zomer gebouwd kan worden.

Innovatief plan

Tijdens een speciale online uitzending op maandag 18 mei, 20 uur hoor je het laatste nieuws over dit innovatieve plan op De Grift. Naast de zonnepanelen wordt ook gewerkt aan energie-opslag, slim gebruik van de kabels en meer noviteiten. Als dat lukt laten de burgers uit Nijmegen en Overbetuwe opnieuw zien, dat ze voorop lopen in de energietransitie (de overstap naar schone energie uit natuurlijke bronnen).

Zonnepark de Grift

Studio de Grift

De uitzending vindt plaats vanuit Studio de Grift, bij Windpark Nijmegen-Betuwe. Studio de Grift is een initiatief van Burgers Geven Energie, het netwerk voor burgers uit de regio Arnhem-Nijmegen, die werken aan eigen lokale duurzame energieprojecten.

Meer informatie: burgersgevenenergie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen