Luna Kamerkoor brengt Women’s Signature in Grote Kerk Elst

Foto: Luna Kamerkoor

Elst- Het Luna Kamerkoor geeft op vrijdag 18 september om 20.15 uur een concert in de Grote Kerk in Elst. Getiteld Women’s Si(n)gnature.

Het kamerkoor is van oorsprong een gemengd koor, maar presenteert zich tijdens dit concert als vrouwenkoor – een bijzondere signatuur of – in dit geval – ‘zingnatuur’.

Baltische, Duitse en Engelse werken

De vrouwen zingen werken uit de Baltische, Duitse en Engelse cultuur. Van oude mystiek tot een bijna musicalachtige mis van Miskinis. Veel stukken (en componisten) van dit programma zijn onbekend. Dirigent Wolfgang Lange breekt daarom graag een lans voor deze prachtige muziek die veelal modern is, maar wél zeer goed in het gehoor ligt. Niet alles van dit programma is onbekend. Zo klinken er ook werken van Ola Gjeilo en Bob Chilcott, voormalig lid van The King’s Singers.

Onder leiding van Wolfgang Lange

Het Luna Kamerkoor, opgericht in 2012, is een projectkoor voor vergevorderde amateurzangers uit heel Nederland en staat onder leiding van Wolfgang Lange. Hij dirigeert ook diverse andere koren, waaronder kamerkoor Mnemosyne in Nijmegen. Lange nam met het Luna Kamerkoor in de afgelopen jaren verschillende Nederlandse premières voor zijn rekening: Joby Talbot’s meesterwerk Path of Miracles, Alec Roth’s fascinerende Earthrise en één van de eerste live-uitvoeringen sinds de 18e eeuw van de Matthäus- en de Lukaspassion van Johann Heinrich Rolle.

In de Grote Kerk

Het concert op 18 september duurt maximaal een uur. Toegangskaarten kosten €15,- en zijn alleen online te koop, via www.lunakamerkoor.nl. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Grote Kerk,
Sint Maartenstraat 32 B in Elst.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden