Binnenkort rijden de buurtbussen weer

Foto: Jan van Brakel

Bijna 1 jaar lang stonden de buurtbussen stil. De vrijwillige chauffeurs zaten thuis als gevolg van de COVID-19-maatregelen voor het openbaar vervoer.

De buurtbussen kunnen weer gaan rijden door verschillende voorzieningen, zoals een scherm en ventilatie. Binnenkort zijn overal de vertrouwde buurtbussen weer op de weg te zien.

Ga voorbereid op reis

Het opstarten in maart gaat in fases. Raadpleeg daarom voordat je jouw reis plant de website van de buurtbusverenigingen, vervoerder of een van de ov-apps. Het mondkapje os ook in de buurtbus verplicht.

Jan van der Meer:

“De buurtbusverenigingen zijn heel belangrijk voor veel inwoners in de kleine kernen. Het is goed dat deze nu weer veilig kunnen starten. We zijn heel trots op de inzet en motivatie van deze vrijwilligers.”

Buurtbussen zijn belangrijk

De buurtbussen vormen een onmisbare schakel in het openbaar vervoer. Zij zorgen voor een goede verbinding van de kleine woonkernen met de belangrijke opstappunten van de trein en de bus. De buurtbusverenigingen zijn vrijwilligersorganisaties. Zij regelen de dienstroosters en plannen de ritten. De vrijwillige chauffeurs rijden volgens een vast dienstrooster langs haltes. De vervoerbedrijven leveren het materieel.

Voor meer informatie en de dienstregeling van Buurtbus 556 kun je terecht bij vervoerder Breng. Voor meer informatie en de dienstregeling van Buurtbus 237 kun je terecht bij vervoerder Arriva.

Bron: Gelderland.nl

♦♦♦

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen