Huurcompensatie voor culturele verenigingen en stichtingen in Overbetuwe

Foto: Overbetuwe Nieuws

Gemeente Overbetuwe verleende in december o.a. sportverenigingen en dorpshuizen kwijtschelding of vergoeding voor de huur van accommodaties, waarvan zij door de landelijke lockdowns geen gebruik konden maken. Deze huurcompensatie komt er nu ook voor culturele verenigingen en stichtingen zonder winstoogmerk binnen de gemeente.

Gedurende de lockdowns  in 2020 en 2021 konden veel activiteiten van bijvoorbeeld muziek- en toneelverenigingen niet doorgaan. Zij konden daardoor noodgedwongen geen gebruik maken van de locaties die zij huren.

Hoge huurkosten

Voor veel verenigingen en stichtingen is de huur een grote kostenpost. Daarom heeft de gemeente Overbetuwe besloten het steunpakket uit te breiden en ook van deze verenigingen en stichtingen de huur kwijt te schelden of te vergoeden. Dit geldt voor de maanden waarin zij geen of beperkte activiteiten konden uitvoeren in de gehuurde ruimtes door landelijke besluiten. Het maakt daarbij niet uit of ze de ruimte(s) huren van de gemeente of van een andere partij. Voorwaarde is wel dat ze geen andere compensatie of kwijtschelding voor de huur hebben gekregen.

Wethouder Brigitte Faber-de Lange is blij met deze uitbreiding:

“Culturele stichtingen en verenigingen spelen net als bijvoorbeeld sportverenigingen en dorpshuizen een belangrijke rol in het dagelijkse leven van onze inwoners.”

De kwijtschelding of vergoeding geldt met terugwerkende kracht. Voor de periode van kwartaal 2 en 4 van 2020, kwartaal 1 van 2021 en de maanden in het tweede kwartaal van 2021 waarin de locatie niet gebruikt mag worden door landelijke besluiten.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen