Gezellige muzikale middag Odensehuis in Dorpshuis De Oude School Hemmen

De mensen genoten van de muzikale middag
Foto: Overbetuwe Nieuws

Hemmen – Een select groepje senioren mocht vrijdagmiddag genieten in ’t Dorpshuis. Speciaal voor mensen met een haperende geheugen organiseerde het Odensehuis Doorwerth een muzikale middag in Hemmen.

De proeverij van het Odensehuis is eindelijk van start! Onder het genot van een kopje koffie en thee genoten de deelnemers van de gezelligheid in de zaal van ’t Dorpshuis. Onder begeleiding van een muziekleraar met een gitaar werden herkenbare liedjes gezongen. De muzikale middag is een van de activiteiten die de komende weken worden georganiseerd.

Odensehuis een begrip

Het Odensehuis Doorwerth is al een begrip in gemeente Renkum. Vandaar dat ze hun activiteiten willen uitbreiden naar gemeente Overbetuwe. In het bijzonder voor mensen met beginnende dementie, naaste familie, vrienden en hun mantelzorgers. Het is de bedoeling dat mensen met een haperend geheugen toch deel uit (blijven) maken van de gewone samenleving. Zo hebben ze het gevoel dat ze erbij horen. Daardoor gaat hun levenskwaliteit vooruit en blijven ze veel actiever.

Proeverij

De komende acht weken is er elke vrijdagmiddag een activiteit. Volgende week wordt er Tai Chi gegeven. Daarna komt dansen met grenzeloos bewegen aan de beurt. Vervolgens wordt er les gegeven in creatief met taal. Het belangrijkste onderdeel blijft echter ontmoeten. Zodra er geen rekening meer gehouden hoeft te worden met de coronamaatregelen dan mag iedereen langskomen.

Annet Fleer van DemenZie vertelt vol passie:

“Als het wat rustiger is dan mogen ook dorpsgenoten langskomen. Mensen zonder geheugenproblemen zijn hier net zo goed welkom. Het is de bedoeling dat iedereen met elkaar omgaat. Want dan krijgen de mensen met geheugenproblemen juist het gevoel dat ze erbij horen!”

Financiële ondersteuning

De informatievoorziening over het initiatief is op dit moment belangrijk. Als bekend wordt dat het Odensehuis Overbetuwe realiteit wordt en blijvend in onze gemeente kan voortbestaan dan wordt er een belangrijke zorgvoorziening aangeboden. Daar is echter nog wel meer ondersteuning voor nodig, want op dit moment wordt het georganiseerd met behulp van de opbrengst van de OverbetuweDoet cheques. Vrijwilligers zijn ook altijd nog welkom om de middagen een handje mee te helpen.

Hopelijk kunnen de middagen van het Odensehuis in Overbetuwe na de proeverij van acht weken door blijven gaan. Wil je ook een keertje langskomen of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]

Lees ook: Odensehuis Overbetuwe moet nog wachten met proeverij in Hemmen

♦♦♦

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden