Dimitri Horsthuis benoemd tot lijsttrekker Gemeentebelangen Overbetuwe

Foto: Marco Hamelink
Foto:

Elst – Dimitri Horsthuis-Tangelder voert volgend jaar de gemeenteraadverkiezingen aan voor Gemeentebelangen Overbetuwe.

De Drielenaar is door de leden unaniem als lijsttrekker verkozen.

Wethouder en 2e locoburgemeester

Dimitri is sinds 2018 wethouder voor Gemeentebelangen Overbetuwe in het college van B&W, waarbij hij o.a. verantwoordelijk is voor de portefeuilles economische zaken, duurzaamheid, mobiliteit, participatiewet (werk en inkomen), leefbaarheid in de kernen, schuldhulpverlening en armoede en minimabeleid. Daarnaast is hij ambassadeur voor Méér Muziek in de Klas en volgt een MBA-opleiding. Hij is getrouwd en woont met zijn man in Driel.

In een reactie laat Dimitri weten:

“Trots dat de leden het vertrouwen in mij hebben om namens GBO als lijsttrekker de verkiezing in te mogen gaan. Samen met de fractie is dit een geweldig mooie kans ons Overbetuwe nog mooier te maken. Daarbij horen duidelijk speerpunten voor een maatschappelijk betrokken en toekomstbestendig Overbetuwe met extra aandacht voor wonen, werken, leven en meedoen.”

De complete kandidatenlijst van GBO voor de gemeenteraad wordt in september bekendgemaakt. De fractie en het bestuur van GBO zijn blij dat Dimitri zich bereid heeft gevonden om bij de verkiezingen van 2022 onze lijsttrekker te zijn.

Gemeentebelangen Overbetuwe heeft het uitgangspunt: “De mens centraal”. Voor Dimitri als wethouder staat ook het contact met de inwoners en ondernemers centraal. Hij zoekt tijdens een gesprek samen naar de juiste invulling van beleid, waarbij de belangen van alle betrokken partijen worden afgewogen.

♦♦

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden