Gezinnen blij gemaakt met cadeautjes en lekkernijen na succesvolle speelgoedactie

Foto: Driestroom

Elst – “Het is fijn dat we nu toch Sinterklaas kunnen vieren.” Met een echte jute zak vol prachtig ingepakte cadeautjes voor de kinderen en sinterklaas lekkernijen verliet de man afgelopen zondagmiddag de kringloopwinkel 2Switch in Elst.

De afgelopen weken is er heel veel speelgoed gedoneerd door de inwoners van de gemeente Overbetuwe voor de speelgoedactie van Driestroom, 2Switch en verschillende franchise filialen van Albert Heijn. Bewoners die het financieel minder hebben konden deze zondag, op uitnodiging van de gemeente, cadeautjes uitzoeken.

Samenwerking

Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat Sinterklaas gevierd wordt met juten zakken vol cadeaus en schalen vol lekkers. De magie van Sinterklaas! Driestroom, 2Switch en verschillende franchise filialen van Albert Heijn in de gemeente Overbetuwe hebben de handen ineen geslagen. “We gunnen ieder kind in onze gemeente een fijn sinterklaasfeest”, zegt Robin van Duijn, filiaalleider van 2Switch in Elst. Op diverse locaties in de gemeente Overbetuwe konden inwoners zo goed als nieuw speelgoed voor de speelgoedactie inleveren. En dat is massaal gedaan! Tafels staan vol met speelgoed, gesorteerd op leeftijd. Nelleke Wolters, begeleider bij Driestroom:

“Ik heb bij Huis van de Wijk Triade veel speelgoed binnen zien komen. Het is zo leuk om te zien hoe we er nu mensen blij mee kunnen maken”.

Al het speelgoed is gecontroleerd en schoongemaakt door medewerkers van Huis van de Wijk Triade en 2Switch. Huis van de Wijk Triade in Elst is een locatie van Driestroom, een werkpost waar assistent-medewerkers arbeidsmatig aan de slag gaan. “Puzzels, spelletjes en zelfs lego, onze assistent-medewerkers controleren alles voordat het bij 2Switch in de verkoop gaat en voor deze actie dus ook. Ze vinden het leuk om te puzzelen én ze maken een kind blij”, vertelt Rob Huntink, teamleider werkposten Driestroom Arnhem.

Winkelen

Het was zondag de hele dag een komen en gaan van mensen. Zo’n 160 gezinnen uit de gemeente deden vandaag ‘inkopen’ voor het grote Sinterklaasfeest van aankomend weekend. Vrijwilligers, aangemeld via Overbetuwe Doet, pakten bij de kassa de cadeautjes feestelijk in. Hans is één van de vrijwilligers: “Ik vind dat kinderen niet de dupe moeten worden van armoede en daarom vind ik het belangrijk om zelf ook een bijdrage te leveren hieraan.”

Vervolgens werden alle cadeautjes in een jute zak gestopt, samen met wat lekkers in de vorm van chocoladeletters, kruidnoten en chocolademelk, gedoneerd door de Albert Heijn Driessen Elst en Albert Heijn Driessen Schuytgraaf. Sinterklaas kan bij deze gezinnen in ieder geval uitgebreid gevierd gaan worden!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen