Overhandiging petitie windpark Midden-Betuwe

Een van de spandoeken
Een van de spandoeken "Hier geen windmolens!"
Foto: Overbetuwe Nieuws

Elst – Mallemolens Midden-Betuwe en het Bewonersplatform hebben in een week tijd 1134 handtekeningen opgehaald in Zetten, Hemmen, Dodewaard en Wely. Het is opnieuw een protest tegen het windpark dat langs de A15 gepland was. 

Op maandag 14 februari wordt om 15.00 uur op het grasveld bij De Lede in Zetten de petitie tegen Windpark Midden-Betuwe overhandigd aan de twee wethouders van de gemeente Overbetuwe en Neder-Betuwe: Dimitri Horsthuis-Tangelder en Stefan van Someren. 

Verrassend groot aantal handtekeningen

Voorzitter Fred Eggink van Mallemolens Midden-Betuwe zal in samenwerking met het Bewonersplatform Windpark Midden-Betuwe de 1.134 handtekeningen aanbieden. . Dit enorme aantal heeft beide organisaties verrast, vooral omdat door corona besloten is na een week met de huis-aan-huis petitie te stoppen. Op dat moment was slechts eenvijfde deel van het aantal beoogde straten bezocht. De petitie geeft aan dat de weerstand tegen de bouw van de windturbines heel groot is. Volgens de laatste plannen zou het gaan om vier turbines aan de zuidkant van de A15 en drie (met zonnepark) aan de noordzijde.

Inmiddels zijn er allerlei ontwikkelingen. Zo lijken de initiatiefnemers van de noord- en zuidkant niet meer op één lijn te zitten en trekken ze niet meer samen op. Landelijk is het afwachten op de nieuwe afstandsnormen, zodat het Windpark Midden-Betuwe even stil ligt.

Kies-Wind-Wijzer 

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart is op Facebook van zowel het Bewonersplatform als Mallemolens de visie te lezen van alle politieke partijen in de beide gemeenten. De lijsttrekkers of woordvoerders laten hun licht schijnen hoe zij over het windpark denken. Alle teksten zijn ook te zien op de website van het Bewonersplatform.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen