Nieuwe website Geurt van Lonkhuyzen Stichting

Foto:

Heteren / Bennekom – De Geurt van Lonkhuyzen Stichting helpt inwoners en organisaties in Bennekom en Heteren die kosten voor zorg en welzijn niet kunnen betalen, en hierbij financiële ondersteuning kunnen gebruiken. Dit geldt bijvoorbeeld als bepaalde zorg- en welzijnskosten niet via de gemeente worden vergoed. In dat geval kan de stichting bijspringen met een gift. De stichting bestaat al sinds 1901.

Op de nieuwe website lees je alles over de Geurt van Lonkhuyzen Stichting. Zo zijn er voorbeelden te vinden van bijdragen die ze hebben geleverd. Ook kunnen inwoners en organisaties uit Bennekom en Heteren via een digitaal formulier direct een aanvraag indienen.

Wie was Geurt van Lonkhuyzen?

Geurt van Lonkhuyzen was een boer uit Heteren. Hij was ongetrouwd en overleed in 1905 op 71-jarige leeftijd. Voor zijn dood liet dhr. Van Lonkhuyzen vastleggen dat hij zijn bezit in een liefdadigheidsfonds wilde onderbrengen. Hij wilde mensen ondersteunen die zorg nodig hadden, maar niet voldoende geholpen konden worden door de overheid of door de kerken. Van Lonkhuyzen besloot zijn hulp toe te spitsen op inwoners van zijn geboortedorp Heteren en van Bennekom, de plaats waar hij zijn laatste jaren doorbracht samen met zijn eveneens ongetrouwde zus Maria.

Geurt van Lonkhuyzen Stichting 

De waarde van de boerderij en het land van Geurt van Lonkhuyzen, destijds 20.000 gulden, is in de loop der jaren gegroeid tot een bedrag van €650.000. Drie hectaren landbouwgrond zijn hierbij niet meegerekend. Jaarlijks besteedt de stichting €20.000 aan mensen die gezondheidskosten niet zelf op kunnen vangen. Het fonds wordt beheerd door een zestal bestuursleden. Dhr. Van Lonkhuyzen wilde dat het fonds werd beheerd door politiek actieve mensen met een protestant-christelijke achtergrond. De gezondheidszorg en de bekostiging hiervan is vandaag de dag anders dan in 1905. Toch blijkt extra financiële hulp ook in de 21ste eeuw nog regelmatig welkom. Zo werkt de ruimhartigheid van Dhr. Van Lonkhuyzen ruim een eeuw na zijn overlijden nog altijd door.

Lonkhuyzen

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen