Weerbericht: wat kunnen we verwachten?

Foto: Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Het weerbericht van deze en volgende week. Een hogedrukgebied boven Scandinavië bepaalt het weer in onze omgeving. Dat betekent dat we te maken hebben met vrij zonnig weer en ook vrij warm weer.

Een zwak koufront ligt ten westen van ons land, maar bereikt ons niet en dat betekent dat we alleen te maken hebben met wat hoge sluierbewolking. Ook morgen is er weer veel ruimte voor de zon, al ontstaan dan in de middag wel wat stapelwolkjes.

Donderdag en vrijdag

Donderdag begint nog zonnig, maar in de loop van de dag komt vanuit het oosten wat meer bewolking onze kant op. Aan het eind van de dag valt dan lokaal een lichte bui. Vrijdag is er nog steeds vrij veel bewolking aanwezig, al zal af en toe de zon nog wel doorbreken. Daarbij valt verspreid nog een lichte bui. Doordat er wat meer bewolking aanwezig is, zal de temperatuur iets lager uit gaan komen. Het wordt dan nog een graad of 16.

Zaterdag en zondag

In het weekend komt een lagedrukgebied ten zuiden van ons land terecht. Ondertussen trekt een klein lagedrukgebied vanuit het oosten onze kant op. De bijbehorende storingen lijken echter grotendeels om ons land heen te draaien. Lokaal valt nog een lichte bui, maar meer dan dat lijkt het voorlopig niet te worden. Er zijn wolkenvelden, maar geregeld weet ook de zon nog door te breken. Daarbij loopt de temperatuur op zaterdag weer op naar circa 20 graden. Zondag wordt het weer wat koeler.

Komende week

In het begin van volgende week lijkt de stroming even noordoostelijk te worden. Vanuit die richting komt wat koudere lucht onze kant op, waardoor de maxima dalen tot een graad of 15. In de loop van volgende week lijkt een lagedrukgebied vanuit het zuiden boven ons land terecht te komen. De bovenlucht wordt weer wat warmer zodat de maxima weer oplopen richting de 20 graden. De kans op wat regen en wat meer bewolking neemt dan echter wel toe.

Bron: meteo Neder-Betuwe

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen