MONO gastlessen ‘Stop weg-Stap op!’ op Koningin Julianaschool Heteren

Maxime geeft de gastles voor groep 7
Maxime geeft de gastles voor groep 7
Foto: Gemeente Overbetuwe

Heteren – Op vrijdag 24 juni zijn er geslaagde MONO-gastlessen gegeven, onderdeel van de MONO campagne ‘Stop weg – Stap op!’ in de groepen 7 en 8 van de Koningin Julianaschool (Brede School de Vogeltuin).

Gemeente Overbetuwe levert graag een positieve bijdrage aan de sociale norm om je telefoon in je tas te laten wanneer je deelneemt aan het verkeer. Daarom bezocht het MONO campagneteam van ‘Stop weg – Stap op!’ onze gemeente. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van een mobiele telefoon. Ook op de fiets. Voor je eigen veiligheid én die van andere weggebruikers.

Maxime de Jong, handhaver van Overbetuwe, opende de gastles voor groep 7 en vertelde de kinderen waarom deze MONO-gastles zo belangrijk is. Omdat het gebruik van een mobieltje op de fiets gewoon heel gevaarlijk (en ook duur) is!

MONO, kom veilig thuis

Het campagneteam heeft positieve gesprekken gevoerd met kinderen over het belang van MONO in het verkeer. Tijdens de gastles gingen de kinderen actief aan de slag met het onderwerp MONO. Met de MONO campagne richten ze zich op de doelgroep 10-12 jaar, want rond deze leeftijd krijgen kinderen hun eerste mobiele telefoon. Het is op deze leeftijd belangrijk om het juiste gedrag aan te leren:

‘Stop weg – Stap op!’

En dat is hard nodig, want maar liefst 68% van de verkeersongevallen wordt veroorzaakt doordat een verkeersdeelnemer afgeleid is. De mobiele telefoon is hierbij een van de belangrijkste redenen. Met z’n allen MONO! De campagne wordt uitgevoerd door Bureau Kragten, SMILE Promotions en Einder Communicatie in opdracht van de Provincie Gelderland.

Meer informatie vind je op Wij rijden MONO ‘stop weg stap op!’.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen