Start2Bike met fietsclub WTC de Betuwe

Foto: WTC de Betuwe

Op 12 september 2020 start fietsclub WTC de Betuwe, in samenwerking Fietswinkel Gelderland, nu ook in de Betuwe met Start2Bike. Start2Bike is een trainingsprogramma waarbij startende fietsers, onder begeleiding van een ervaren instructeur, werken aan hun basistechniek op de mountainbike of racefiets.

Het programma bestaat uit vier clinics om het fietsen op een racefiets of mountainbike onder begeleiding van ervaren instructeurs onder de knie te krijgen. Inschrijven gaat via website Start2bike, waar ook meer informatie te vinden is. De startlocatie zal Fietswinkel Gelderland in Heteren zijn.

Met een zeker gevoel op mountainbike of racefiets

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat het enthousiasme wegebt en de fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kan de beginnende fietser nu deelnemen aan het trainingsprogramma Start2Bike.

Veilig fietsen

Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan, is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen en bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 11.000 sportieve fietsers op weg geholpen.

Inschrijven

De inschrijving voor Start2Bike is al geopend sinds 1 juni 2020. Inschrijven gaat via website www.start2bike.nl, waar ook meer informatie te vinden is.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden