Uit

Seniorenquiz Onder de Toren Elst

Vragen van toen en vragen van nu
Vragen van toen en vragen van nu
Foto:

Elst- In 2018 is Forte Fit van start gegaan met quizavonden speciaal voor 55-plussers. Tijdens de avonden staan het wedstrijdelement en samenwerking centraal. Houdt u van ‘kwissen’? Doe dan gezellig een seizoen met ons mee! Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Op 8 oktober (her)start van de Elster Seniorenquiz!  Tijdens de corona-crisis werden deze online (door)gepeeld. Dat vroeg natuurlijk wel om aangepaste vragen, wetende dat de deelnemers veel via internet konden opzoeken. Maar ook toen was het voor de organisatoren mogelijk om boeiende vragen te stellen.

Quizavonden

Iedere quizavond worden teams samengesteld uit drie deelnemers. Dus wat u niet weet, dat weet de ander wel weer en vice versa. Zo komen alle teams meestal tot goede scores. Iedere avond wordt door de leden van het winnende team uitgemaakt wie de individuele winnaar is van de avond. Deze winnaars strijden aan het eind van het seizoen nog voor de titel van seniorensuperquizzer. Een mooi scrabblewoord overigens!

Twee voorbeeld van quizvragen

  1. Wat is het beroep van W.S. Boer uit Acht? Gebruik alle letters van de naam en de plaats exact één keer!
  2. Piet ging zijn boekenkast opruimen. Hij verkocht de helft van zijn boeken via Marktplaats. De rest zocht hij uit. Daarvan selecteerde hij 25% die hij aan Switch weg gaf. Van wat overbleef gaf hij er nog 14 aan de buurvrouw. Piet’s conclusie na afloop was: “Ik heb er nu net zoveel over als het atoomnummer van het element Rubidium.” Hoeveel boeken had Piet oorspronkelijk?

Als het u lukt om 1 van de 2 vragen (al dan niet met behulp van internet) te beantwoorden, bent u  een geschikte kandidaat voor onze quizavonden. Want het gaat bij ons om samenwerking.

De antwoorden? Vraag 1: Boswachter en vraag 2: 136

Meer informatie

De quizavonden zijn in de periode van oktober 2020 tot en met april 2021. Op elke 2e donderdag van de maand, van 19.45 uur tot 22.15 uur. Kosten zijn € 60,- per persoon.

Locatie: Zalencentrum Onder de Toren, Sint Maartenstraat 34, 6661 DA Elst
Informatie en aanmelden (via mail) bij Jan Zwier (E-mail: [email protected])

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen