Prijsuitreiking van de leukste, schattigste en creatiefste Roosje van Heteren

Heteren – De prijsuitreiking van Roosje van Heteren wedstrijd vond plaats in de tuin van Liefkenshoek. Hier staan de Roosjes die in elkaar geknutseld zijn gezellig bij elkaar in één van de plantsoentjes. Geen groot aantal maar wel hele leuke Roosjes! Aan het eind van de middag werden de winnaars bekend gemaakt.

Donkere wolken dreigen roet in het eten te gooien van de prijsuitreiking, maar het blijft op een paar druppels na droog. De opkomst van deze prijsuitreiking was kleiner dan bij de laatste in 2020. Maar het mocht de pret niet drukken.

Trotse knutselaars

Wat waren de knutselaars creatief geweest! Er stond een kleine zwarte Roosje met een gehaakt jurkje en mutsje, een Roosje helemaal van Hortensia’s gemaakt, Roosjes van plastic flessen en ander afval en een Roosje met heel veel accessoires, beschilderde stenen en plantenstekjes aan haar voeten.

De kinderen vonden het spannend! Ze wilden graag weten wie er gewonnen had! De jury vond het best lastig om een winnaar uit te kiezen want alle Roosje waren leuk, schattig en vooral creatief in elkaar gezet. Uiteindelijk kozen ze niet drie maar vier winnaars! De prijs bestond uit een waardebon van Hip & Hebbes.

Een van de prijzen ging naar de grootste Roosje, gemaakt door Mary, Daan en Fayen. Daarin zitten zoveel leuke details verwerkt dat je blijft ontdekken! Joshua en zijn moeder Mariëlle kregen samen een prijs voor hun creaties. Joshua moet wel zijn prijs wel delen met zijn moeder, maar hij kon niet wachten om naar Hip & Hebbes te gaan om Lego te kopen van de waardebon! Want daar is hij dol op! De laatste prijswinnaar was Ilse, die er jammer genoeg niet bij was. Gelukkig was Ilse een vriendinnetje van Joshua dus mocht hij het maandag aan haar geven.

Roosje krijgt een thuis in Liefkenshoek

Mary, je spreekt het uit als Mery, heeft samen met haar gezin het grootste Roosje van Heteren gemaakt. De vader was handig met houtzagen. Mary heeft samen met Fayen en Daan het creatieve deel voor haar rekening genomen. Fayen heeft de vlinders in elkaar gevouwen. En Daan heeft liedjes gezongen. De keimooie stenen kregen, samen met stekjes een plekje aan de voeten van hun Roosje. Sommige spulletjes die ze voor hun creatie hebben gebruikt waren al oud, zoals lepeltjes, de haarband en de balletjes waren van een oude slinger. De speenkraaltjes waren zelfs van 20 jaar geleden.

Mary kwam op het idee om hun Roosje een plekje te geven in Liefkenshoek. Dan konden de mensen ook de stekjes adopteren en van het kunstwerk genieten. Buiten laten staan was geen optie. Ze hoopt zo dat de bewoners er ook plezier van hebben.

Lees ook: Wedstrijd: Maak een levensechte Roosje van Heteren

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden